Gördülő-Simmering Kft, gördülô-simmering, csapágy, skf, skf csapágy, szimering, simmering, fabory, csavar, zsírzógombok, tipli, anya, bearings, szíjtárcsa, diagnosztika, muszaki tanácsadás, simmering, szimering, import, export, skf, ina, mgm, zkl, timken, esab, isg, msg, flt, mezôgazdaság, autó, autóscsapágy, vízpumpa, muszer, vezérmuszíj, ékszíj, gumi, kerekek, kerék, hegesztés, seeger, láncok, lánc, lánckerék, szerelvény, elektróda, tömítések, fischer, csavar, korong, sandvik, loctite, nicro, ragasztó, ékszíj, gates, o-gyuru, körmös tengelykapcsoló, diagnosztika, lánckerék, tanácsadás, szerszámok, gördülő

Termékek


Termékismertető
Termékpalettánk ismertetése képekkel és videókkal.
(Kattintson a jobb oldali képre)
Page 01
Járműipari tömítések 
Keresse a webáruházban!
SEsm.jpg
FAGUMIT Gumicsövek

- víztömlők
- olajtömlők
- hőtömlők
- üzemanyag tömlők
- préslégtömlők
- gáztömlők
- gőztömlők
- kopásálló tömlők
- aszfaltszállító tömlők
- élelmiszeripari tömlők
- vegyipari tömlők
- szilikon tömlők

Katalógus
fagumittrm.jpg
ALWAYSEE Golyósbetétek

- ismertető
- mérettáblázat
- rajzalwaysee.jpg
Olajkezelő tartályok

Katalógus
olajkezelo.jpg
Tengelyjavító perselyek

Katalógus
tengelyjavito.jpg
Energiatakarékos csapágyak

Katalógus
energtakcsapagy.jpg
Mély hornyú golyóscsapágyak CR szimeringgel

A mély hornyú golyóscsapágyakat széles körben alkalmazzák. Egyszerű kivitelűek, nem szedhetők, igen nagy fordulatszámokon is használhatók, üzem közben nem kívánnak különleges figyelmet, vagy karbantartást. E tulajdonságok, valamint a kedvező ár miatt a gördülőcsapágyak között a mély hornyú golyóscsapágyak a legnépszerűbbek. Az SKF a mély hornyú golyóscsapágyakat sokfajta kivitelben és széles mérettartományban gyártja, mind egysorú, mind kétsorú kivitelben.

Katalógus
anim30m.gif
Hengergörgős csapágyak

Az SKF a hengergörgős csapágyak széles típus- és méretválasztékát gyártja, elsősorban kosárral ellátott egysoros, de egy- vagy kétsoros telegörgős, valamint keresztgörgős hengergörgős csapágyakat is. Az SKF gyártási programjában találhatók még szerszámgépipari alkalmazásokhoz fokozott pontosságú egy- vagy kétsorú hengergörgős csapágyak hengerművi és más nehézüzemi csapágyazásokhoz. Részletes adatok a "Pontossági csapágyak" és "Csapágyak nehézüzemi alkalmazásokhoz" című SKF kiadványainkban találhatók. Valamennyi SKF hengergörgős csapágy a fejlődés legújabb eredményeit képviseli. A görgő/futópálya érintkezés geometriai viszonyai jelentős mértékben javultak a "logaritmikus" profil bevezetésével, mely az érintkezés mentén optimális feszültségeloszlást biztosít. Az alkalmasan megválasztott felületi érdességek a kenőanyagfilm kialakítását és a hengergörgők ideális gördülőmozgását elősegítik.

Katalógus
crbn_m.gif
Tűgörgős csapágyak

A tűgörgős csapágyak olyan hengergörgős csapágyak, melynek görgői átmérőikhez képest vékonyak és hosszúak. Ezeket hívják tűgörgőknek. Alacsony keresztmetszetük ellenére a csapágyak terhelhetôsége nagy, és így rendkívüli módon előnyösek olyan alkalmazásokra, ahol radiális irányban korlátozott hely áll rendelkezésre. A tűgörgők profilja olyan, hogy azokon a terhelés a görgővégek felé haladva kissé csökken. A tűgörgők és a futópálya közötti módosított vonalérintkezés azt jelenti, hogy a görgővégeken a káros feszültségek elkerülhetők.

Katalógus
nrb_m.gif
Beálló golyóscsapágyak

A beálló golyóscsapágy két golyósora a külső gyűrűben közös gömbfelületű pályán gördül. A csapágy ennek következtében beálló, érzéketlen a tengely és a csapágyház középvonalának kisebb szögeltérésére. Ezért különösen olyan csapágyazásokra alkalmas, ahol a szerelési hibákból, vagy a tengely lehajlásából szöghibák keletkezhetnek. Azoknál az alkalmazásoknál, ahol a beálló golyóscsapágy terhelhetősége nem elegendő, helyette beálló görgőscsapágyakat kell alkalmazni, amelynek hasonló beálló tulajdonsága van.

Katalógus
sabb_m.gif
Beálló görgős csapágyak

A beálló görgőscsapágy két görgősora a külső gyűrűben gömbfelületű pályán, a belső gyűrűn két - a csapágytengelyhez képest szög alatt hajló-homorú futópályán fut. A csapágy önbeálló, következésképpen érzéketlen a tengely és a ház középvonalainak szögeltérésével és a tengelyhajlásból eredő szögeltérésekkel szemben. A radiális terhelésen kívül a csapágy mindkét irányban ható tengelyirányú terhelés felvételére is alkalmas. Az SKF beálló görgőscsapágyak igen nagy erőkkel terhelhetők, mert a csapágy hosszú, szimmetrikus görgői nagy átmérőjűek. A csapágyak belső kialakítása némileg eltérő a csapágysorozattól és mérettől függően, de valamennyi a műszaki fejlődés legújabb eredményeit képviseli. A futópálya különleges geometriai kialakítása és optimális felületi megmunkálása biztosítja - különösen az E, CC és CAC sorozatú csapágyak-minimális csapágysúrlódását.

Katalógus
srb1_m.gif
Axiális golyóscsapágyak

Az SKF axiális golyóscsapágyakat egyirányú és mindkétirányú axiális terhelésre is gyárt.
Axiális golyóscsapágy, egyirányú terhelésre.
Az ilyen típusú axiális golyóscsapágyak egyirányú axiális terhelés felvételére alkalmasak és képesek a tengelyt axiálisan egyirányban rögzíteni, azonban radiálisan nem terhelhetők. Az egyirányú terhelésre készült axiális golyóscsapágy egy futópályával ellátott tengelytárcsából, egy golyós kosárból és egy futópályával ellátott fészektárcsából áll. A fészektárcsa igény szerint sík vagy beálló felfekvő felülettel kapható.
Axiális golyóscsapágy mindkét irányú terhelésre.
Ezek az axiális golyóscsapágyak alkalmasak mindkét irányú axiális terhelés felvételére és így felhasználhatók a tengely mindkét irányú rögzítésére. Radiálisan azonban ezek a csapágyak sem terhelhetők.

Katalógus
tbb_m.gif
Y csapágyazások

Y csapágyakkal egyszerű és gazdaságos csapágyazás lehetséges. Ezek a csapágyak igen alkalmasak mezőgazdasági, építőipari és textilipari gépekbe, szállítóberendezésekbe, ventilátorokba, valamint élelmiszeripari- és csomagológépekbe. Az Y-csapágyak alkalmasak mérsékelt beállítási szöghibák kiküszöbölésére, azonban nem engedik meg az axiális elmozdulást, s ezért elmozduló csapágyként nem építhetők be. A csapágyak tehát lehetőleg közel helyezkedjenek el egymáshoz, ha pedig ez megoldhatatlan, akkor rugalmas acéllemez fallal kell őket megtámasztani, nehogy a tengely hőtágulása vagy más hasonló behatás következtében túlságosan nagy terhet kelljen hordozniuk.

Katalógus
ybrg_m.gif
CR tömítések

Tömítések, O-gyűrűk, ráncos (harmonika) tömlők, tengelykapcsoló-ütközők stb. természetes kaucsukból, elasztomerből, szilikonból, fluorszilikonból, fluorkarbonátból, poliizobutilénből vagy etilénpropilénből. Gumi-fém alkatrészek rugalmas lengéscsillapító felfüggesztésekhez, mint szilentblokkok, motortartók és végütközők.

Katalógus
ab2-2d.gif
Siklócsapágyak

Szárazon futó siklócsapágyak háromrétegű kompozit anyagokból forgó-, lengő- és hosszmozgásokhoz. Szállíthatók, mint perselyek milliméter- és hüvelyk méretekben, peremes perselyek, nyomótárcsák, szalagcsíkok.


Katalógus
3_4_32.gif
Lineáris csapágyazások

Lineáris golyóscsapágy, lineáris golyóscsapágy/radiális csapágy kombinációk, lineáris csapágyegységek, precíziós ház, tengelytámasz és precíziós tengelyvezetékek.

Katalógus
19x.jpg
Ferde hatásvonalú golyóscsapágyak

A ferde hatásvonalú golyóscsapágyaknak a belső és a külső gyűrűjében a futópályák a csapágy tengelyének irányában egymáshoz képest eltoltan helyezkednek el. Ez azt jelenti, hogy ezek a csapágyak különösen alkalmasak összetett terhelések, azaz egyidejűleg ható radiális és axiális terhelések felvételére. Az SKF ferde hatásvonalú golyóscsapágyak típusok és méretek széles választékában készülnek. Az SKF gyárt nagypontosságú ferde hatásvonalú golyóscsapágyakat a szerszámgépekhez, nagyméretű egy-és kétsoros ferde hatásvonalú golyóscsapágyakat nehézipari alkalmazásokra, valamint kerékagy csapágyegységek millióit a gépkocsiipar számára.

Katalógus
golyoscsap.jpg
Gömbcsuklók

Csapágyelemek térbeli beállító mozgásokhoz vagy oszcilláló billenő  és lengőmozgásokhoz. Szállíthatók, mint radiális gömbcsuklók milliméter- és hüvelyk méretekben karbantartást alig igénylő csúszófelületekkel az alábbi párosításban
- acél/acél
és a karbantartást egyáltalán nem igénylő párosításokban:
- acél/kompozit szinter bronz
- acél/PTFE szövet
- acél/üvegszálvázas műanyag + PTFE
- acél/különleges bronz

Katalógus
gombcsuklo.jpg
Kúpgörgős csapágyak

A kúpgörgős csapágyak belső és külső gyűrűjének futópályája, valamint a közöttük elhelyezkedő görgők kúpos kialakításúak. A futópályák kúpfelületeinek meghosszabbítása a csapágytengelyen egy pontban metszik egymást. Ez azt jelenti, hogy a gördülési viszonyok optimálisak. A kúpgörgős csapágyak belső felépítésük folytán különösen alkalmasak kombinált (egyidejű radiális és axiális) terhelések felvételére. A csapágy axiális teherbíró képességét főképpen az érintkezési szög határozza meg, mely a külső gyűrű futópályájának fél kúpszöge. A kúpgörgős csapágyak általában szétszedhető kivitelűek, vagyis a belső gyűrű a görgőkkel és kosárszerkezettel egy egységet képez, mely a külső gyűrűtől függetlenül szerelhető.

Katalógus
cone.jpg
Vasúti jármű csapágyak

Szabványos csapágyak, különleges csapágyak, csapágyházak és csapágyazási egységek mindennemű vasúti járműhöz:

- vasúti ágytokcsapágyazások mozdonyokhoz, személy- és tehervonatokhoz,villamosvasutakhoz, stb. hengergörgős-, beálló görgős-és kúpgörgős csapágyakkal, és gömbgrafitos, acélöntésű és könnyűfém csapágyházakkal
- TBU kúpgörgős ágytokcsapágyazási egységek
- felfüggesztő marokcsapágyak és marokcsapágyegységek
- villamosvasutak vontatómotorjainak és hajtóműveinek csapágyazásai
- forgózsámolyok talpcsapágyai
- keresztgörgős- és golyóscsapágyak darukhoz, rakodókhoz stb.

Katalógus
vasuti_csap.jpg
Szerszámgép csapágyak

Csúcsnélküli köszörűgépek mindennemű hengeres és forgásszimmetrikus munkadarab átmenő és beszúró köszörüléshez.

Katalógus
szerszamgep_csap.jpg
Vékonygyűrűs csapágyak

Golyóscsapágyak, melyeknek gyűrűkeresztmetszete különösen kicsi, és egy sorozaton belül keresztmetszetük állandó, súlyuk csekély, merevségük nagy, nagy belsô átmérôjük által könnyű szerkezetek nagy merevségű csapágyazásokhoz alkalmasak, pl. robotok csuklóinak csapágyazásához.
Szállíthatók több méretsorozatban, és tömített és tömítetlen kivitelben, mint - mély hornyú golyóscsapágyak
- ferde hatásvonalú golyóscsapágyak
- négypont-érintkezésű csapágyak

Katalógus
vekonygyurus.jpg
Miniatűr csapágyak

Szabványos és különleges kis méretű golyóscsapágyak általában nagypontosságú kivitelben mindennemű mechanikai, optikai, elektromos és elektronikus eszközökhöz. Szállíthatók, mint:

- mély hornyú és ferde hatásvonalú golyóscsapágyak csapágyacélból, rozsda- és saválló acélból, berillium-bronzból, gyorsacélból és Viriumból milliméter- és hüvelyk méretekben tömítésekkel vagy azok nélkül peremmel vagy anélkül a külső gyűrűn
- beálló golyóscsapágyak
- axiális golyóscsapágyak
- vékonygyűrűs golyóscsapágyak
- háromgyűrűs csapágyegységek
- kötél- és futógörgők

Katalógus
miniatur.jpg
Golyók

A golyók, hengergörgők és tűgörgők külön is szállíthatók. A gördülőelemeket önmagukban alkalmazva, gazdaságos, teljes csapágyazások hozhatók létre, főként nagy terhelések és kis fordulatszámok vagy rezgőmozgások esetén, ha biztosítjuk, hogy a csatlakozó alkatrészek gördülőpályaként működjenek, a csapágygyűrűknek megfelelő minőségben és keménységben.

Katalógus
golyok.jpg
Csapágyházak

Szabványos és különleges csapágyházak, különösen nagy beálló görgős csapágyak számára, sok méretben és kivitelben. Beépítésre kész csapágyazási egységek forgó- és beégető kemencékhez, nyitott hajtóművek tengelyvégeihez, nagy villamosgépekhez, hajócsavartengelyekhez és -kormányokhoz stb.

Katalógus
csapagyhazak.jpg
Tengelyanyák és biztosítólemezek

Az SKF a tengelyanyák széles választékát gyártja, amelyeket akár tengelyre, akár lehúzóanyaként alkalmazhatók. Csapágyak és más alkatrészek tengelyen való rögzítésére szolgálnak, és megkönnyítik a csapágyak le-és felszerelését lehúzóhüvelyen vagy kúpos tengelycsapon.

Az MB és MBL típusú biztosítólemezek a kisebb tengelyanyák rögzítésére, míg az MS típusú biztosítókengyelek a nagyobb anyákhoz valók. A tengely hornyába illeszkednek, és a megfelelő helyzetben kapcsolódnak a tengelyanyához.

Katalógus
tengelya_biztlem.jpg
SKF olajnyomásos szerelés
oil2_m.gif
Csapágy lehúzás

Kérje csak erről a fejezetről szóló magyar nyelvű katalógusunkat.

Katalógus
pump_m.gif
Autós termékek

(kerék készletek, vízpumpák, szíjfeszítő görgők, toronycsapágyak)

AUTÓSCSAPÁGYAK SZETTEK SZERINT
AUTÓSCSAPÁGYAK AUTÓMÁRKA SZERINT

Katalógus
autos3x.jpg
SKF Kenéstechnika

- Zsírok
- Zsírzópumpák
- Automata zsírzópatronok

Katalógus


skf_kenes13x.jpg
SKF Csapágyszerelő szerszámok és műszerek

- csapágy melegítők
- csapágylehúzók
- csapágyszerelő szerszámok
- indukciós melegítők
- hidraulikus lehúzók
- zsírzópumpák

Bővebb tájékoztatás: Katalógus
mapullx.jpg
SKF Szerviz tevékenységek

- rezgés diagnosztika
- állapot vizsgálat
- karbantartási szerződés

Katalógus
skf_szerviz.jpg
Loctite, Nicro, OKS termékek, ragasztás technika

- csapágy- és csavar rögzítések
- felületi tömítőanyagok
- egyetemes ragasztók
- pillanatragasztók
- fém- és kontakt ragasztók
- szórható fémbevonatok
- lánc spray
- szilikon spray
- csavarlazító spray
- vágó-, fúró-, üregelő spray

LOCTITE Katalógus
OKS Katalógus
Mesterek Mestere Döntő
PP_sm.png
 
ragasztok.jpg
BAHCO Kéziszerszámok

- csillag-, villás-kulcsok
- csavarhúzók
- fűrészek
- fogók
- ütő-, vágó-, fúró szerszámok
- reszelők

Katalógus
szerszamok.jpg
FABORY Kötőelemek

- lemezcsavar
- belső kulcsnyílású csavar
- horganyzott csavarok
- hatlapfejű csavarok
- tiplik, sasszegek
- rugós alátétek
- anyák

Katalógus
fabory2.jpg
SKF, GATES, OPTIBELT hajtástechnikai elemek

- ékszíjak
- ékszíjtárcsák
- tengelykapcsolók
- fogasszíjak
- fogasszíjtárcsák

Katalógus
simmering.jpg
Tömítő elemek

- szimeringek
- O gyűrűk
- zsinórtömítések
- különböző tömítések
tomitok.jpg
TENTE ipari görgők

- normál műszergörgők
- ikerkerekes görgők
- kis teherbírású műszergörgők
- ipari görgők gumikerékkel
- ipari görgők nylonkerékkel
- kis teherbírású ipari görgők
- bútorgörgők
- kerekek műszergörgőkhöz
- kerekek ipari görgőkhöz
- nagy teherbírású iparikerekek

Katalógus
3D-s termékek
gorgok.jpg
SKF, IWIS görgősláncok

- hosszú élettartamú standard láncok
- korróziómentes láncok
- karbantartásmentes láncok
- patent- és félszemek
- lánckerekek

Katalógus
iwis.jpg
Katalógusok

- SKF főkatalógus
- A rezgésdiagnosztika elemei
- SKF autós katalógus
- SKF CR katalógus
- SKF gömbcsuklós katalógus
- SKF karbantartási kézikönyv
- SKF lineáris kézikönyv
- SKF miniatűr katalógus
- SKF nagyhőmérsékletű csapágyak katalógusa
- SKF nagyméretű csapágy katalógus
- SKF precíziós csapágyak katalógusa
- SKF Seeger katalógus
- SKF SNL csapágyház katalógus
- SKF tűgörgős csapágy katalógus
- SKF Y csapágy katalógus
- és még sokféle SKF katalógus
konyvek.jpg
Kiegészítő termékek

- seeger gyűrűk (KATALÓGUS)
- NORMA bilincsek
- zsírzógombok
- STAUFER zsírzók
- zsírzószárak
- alumínium és réz alátétek
- MOTIP termékek (KATALÓGUS)
- Ipari géprongy és törlőkendő
seeger_gyuru_zsirzo_pofa.jpg
BETA termékek

- szerszámok
- munkaruházat
- munkavédelmi cipők
- légszerszámok

KATALÓGUS
betatrm.jpg
DURACELL elemek, akkuk

-elemek
-gombelemek
-fotó elemek
-akkumulátorok
duratrm.jpg